Zboží zasíláme v krabicích po 6 lahvích. Do nákupního košíku je tedy zapotřebí přidat počet lahví, který je násobkem 6.
Alkohol: 11,9 % / zbytk. cukr: 0,1 g / kyselina celková: 5,6 g/litr
Objem: 0,75l
Dornfelder je německá červená odrůda vinné révy, známá svým hlubokým zbarvením, ovocným aroma a příjemnou pitelností. Vznikla v 50. letech 20. století křížením odrůd Helfensteiner a Heroldrebe. Je populární zejména v Německu, ale pěstuje se i v jiných zemích s chladnějším podnebím.
Charakteristika: Tmavě rubínová až téměř fialová – jedno z nejtmavších německých vín. Ovocné – dominantní jsou třešně, višeň, černý rybíz, švestky; někdy také fialky, bylinky nebo jemné koření. Plná, měkce ovocná, s nízkou až střední tříslovinou a dobrou šťavnatostí. Střední až plné. Střední – víno má příjemnou svěžest, ale není agresivní. Většinou se pije mladé, ale kvalitnější verze (např. z dubových sudů) zvládnou několik let zrání.
Servírování:
-
Chlazený lehce (na cca 14–16 °C) je ideální pro běžné pití i grilování.
Gastronomické párování:
- Sýry: Polotvrdé sýry (Gouda, Eidam, Tilsit), Plísňové sýry (např. Brie, Camembert)
- Maso: Pečená kachna nebo husa, Grilované vepřové maso, Hovězí ragú nebo dušené maso na víně, Srnčí nebo jelení na smetaně
- Italská kuchyně: Pizza s rajčaty, salámem, žampiony, Těstoviny s rajčatovou omáčkou
- Orientální kuchyně: kachna s hoisin omáčko, kuřecí tikka masala